
- Doğum tarihi ve yeri: 28 Şubat 1926 Erzurum
- Ölüm Tarihi: 8 Kasım 1998 (72 yaşında)
- Evlilikleri: Hafize Taş (1965) Elmas Taş (14 Eylül 1966-1998)
- Çocukları: Müjgan Taş 1968
- Meslekler: Tiyatro, Boksör ve Sinema Sanatçısı
- Aldığı Ödüller: En iyi yardımcı erkek oyuncu, 1965 duvarların ötesi, 1968 İnce Cumali, 1975 Diyet.
Son Güncelleme 4 ay önce
inema Hayatı Öncesi Yaşamı
Daha iki yaşındayken babasının vefatı üzerine memleketi Erzurum’dan İstanbul’a Annesi Nazife hanım ile göç ederler. Maddi durumlarından dolayı okul çağında olmasına rağmen okul eğitimini bırakıp çalışıp ailesine bakmaya başlar. Küçük yaşlarda çok çeşitli işlerde çalışmaya başlar. Çalışmasına rağmen boksörlük sporuna da ara vermeden çalışan Erol Taş 1947 yılında Türkiye ve İstanbul ikinciliğini kazandı. Bu başarılarının ardından Askerlik görevi gelen Taş üç yıllık askerlik görevine gitti. Askerlikten sonra Cankurtaranda Bir iplik fabrikasında işe başladı.
Sinema Hayatına Girişi
Erol Taşın Sinema hayatına girişi de tesadüfen oldu denilecek kadardır. Kendisi Sinemaya girişini şöyle Anlatır: Kendisinin çalıştığı bölgede Lütfi Akad o semtte bir film çekiyormuş. Bizde arkadaşlarla birlikte işten kaytarıp filmin çekildiği yere gidip izliyorduk. Günlerce süren çekimlerin birinde o semtin serserilerinden birileri film ekibinin başına bela olmuş film ekibini rahatsız etmeye başlamış. Bizde film ekibini korumak için birkaç arkadaşımla sete gittik, Oraya gelen serserilerle bir güzel kavga edip onları Lütfi Beyin yanında dövdük. Bunu gören Lütfi Akad bana haber yolladı bir dövüş sahnesi varmış gelsin oynasın diye. Sinemaya giriş hayatını böyle anlatan Erol Taş filmde iyi rol yaptığını ve diğer yönetmenlerden de film teklifleri gelmeye başladı.
Sinema Yaşamı
Sinema hayatına ilk olarak 1957 senesinde Mümtaz Alpaslan’ın çektiği Acı günler Filmiyle Sinema Hayatı Başladı. İlk sinema yıllarında figüran olarak başlayıp sürekli ufak roller ile tanında ama çok kısa sürede yıldızı parlayıp Tüm yönetmenler tarafından tanındı. Bir yıl sonra Dokuz Dağın Efesi (1958 – Metin Erksan) filmde bir çobanı canlandırdı. Bu filmi takip eden yıllarda ise, Dikenli Yollar (1958 – Nişan Hançer), Peçeli Efe (1959 – Faruk Kenç),Şoför Nebahat (1960 – Metin Erksan), Köyde Bir Kız Sevdim (1960 – Türker İnanoğlu), Dişi Kurt (1960 – Ömer Lütfi Akad) ve Gecelerin Ötesi (1960 – Metin Erksan) gibi pek çok filmde değişik karakterleri canlandırdı.